Seværdigheder i London

London har et hav af seværdigheder for både voksne og børn. Historiske bygninger og moderne arkitektur – dette hele kan ses på et weekendophold i London.

Vil du vide, hvor de enkelte seværdigheder er, så kan du finde dem på kortet over London.

London Eye

London Eye London Eye er det 135 meter høje pariserhjul, der står mellem Waterloo og Westminster Bridge. Fra toppen har man en fantastisk udsigt over det centrale London med bl.a. Big Ben og House of Parliament. Særligt flot er det om natten, hvor man kan se byens lys.

Pariserhjulet har nogle lidt andre dimensioner end det, man kender fra Tivoli. Her kører man rundt i kabiner med 25 personer i hver. Hele turen tager omkring en halv times tid.

London Eye er en populær attraktion, så der kan derfor ofte være en del kø.

Big Ben

Big Ben Det 106 meter høje tårn er et af verdens mest kendte symboler (selvom det faktisk er den 13 tons tunge klokke, der hedder Big Ben).

Klokken blev hængt op i 1859, og under 2. Verdenskrig blev dens klang symbol på, at Storbritannien stadig var et frit land. På samme måde som rådhusklokken herhjemme, transmitterer BBC også klokkeklangen nytårsaften.

Er der lys i tårnet, sidder politikerne stadig i Underhuset. Er det slukket, holder de fyraften.

Tower of London

Tower of London Tower of London har en 900 år lang og blodig historie. Mange er i tidens løb gået ind gennem Traitor’s Gate (Forrædernes Port) – men få er kommet ud igen. Tortur, rotter og ikke mindst henrettelser gjorde kål på en hel del af dem.

Der er en del ceremonier forbundet med Tower of London. Den mest berømte er Ceremony of the Keys, hvor vagtchefen præcis klokken 21.52 overrækker Towers nøgler til overvægteren iklædt fuld uniform. Det kræver dog en særlig tilladelse at opleve ”forestillingen”.

En anden skik er de seks ravne, der er sikringen mod at kongehuset og det britiske imperium holdes sammen. For hvis de forlader Tower, vil det hele bryde sammen. Det vil man naturligvis ikke risikere, så fuglene er stækket – og man har to ekstra i reserve.

På en rundtur kan man se både de kongelige gemakker og fangekældrene. Den mest fascinerende afdeling er dog Jewel House, hvor de britiske kronjuveler (under stærk bevogtning) ligger til skue – bl.a. verdens største diamant Star of Africa, der sidder i regentens scepter.

Westminster Abbey

Westminster Abbey 3 millioner turister om året kan ikke tage fejl – dette er en stor seværdighed. Til gengæld må man kigge langt efter den kirkelige fred og ro. Enkelte steder i kirken er dog reserveret til privat bøn.

Westminster Abbey blev grundlagt som kloster helt tilbage i 1065. I 1245 blev den så ombygget til den nuværende fransk-gotiske stil af Henry 3.

En lang række britiske statsmænd er blevet begravet i kirken igennem tiderne – samt ikke mindst Lady Diana. En række digtere og forfattere er også begravet i kirken: bl.a. Charles Dickens og Shakespeare.

Kirken bliver dog ikke kun brugt til begravelser. Også kongelige kroninger og vielser finder sted i her.

St. Paul’s Cathedral

St. Paul’s Cathedral I gennem af tiderne har der ligget i alt fem kirker, der hvor St. Paul’s Cathedral ligger i dag. Bl.a. blev én af dem ødelagt ved et vikingeangreb. Den seneste version stammer fra genopbygningen efter den store brand i 1666.

Under Blitz’en i 2. Verdenskrig var det ved at gå galt igen, men på mirakuløs vis slap katedralen for at blive ramt.

Derfor kan man den dag i dag bl.a. gå op af de 530 trin til Golden Gallery, hvor der er en fantastisk udsigt ud over London.

Stopper man på halvvejen i Whispering Gallery, kan man opleve det meget specielle fænomen, at hvis man visker ind i væggen på den en side af kuplen, kan man høre det på den modsatte side.

Det er heller ikke altid, at det er Westminster Abbey, der ”lægger hus til” bryllupper og begravelser. Bl.a. blev Prins Charles og Lady Diana gift i St. Paul’s Cathedral. Også en række statsbegravelser er blevet hold her – bl.a. for Lord Nelsen og Winston Churchill.

Madame Tussaud’s

Madame Tussaud’s Madame Tussaud’s er vel nok verdens mest kendte voksmuseum. Og i hvert fald er det Londons mest besøgte seværdighed.

Her kan man se voksmodeller af alt fra Alexander den Store og Achilleus til Brad Pitt og Beyonce.

Går man en tur i kælderen, kan se en lang række torturscener og hilse på Jack the Ripper – måske ikke lige det bedste for de allermindste. Resten af museet er til gengæld et populært sted for børn og barnlige sjæle.

Hyde Park

Hyde Park Godt 10 % af London er parker og grønne områder. Den største af dem alle er Hyde Park.

Tidligere er parken blevet benyttet af Henry 8. til jagtmark og af Charles 1. til ridning. I dag er den dog åben for alle.

For år tilbage var Speaker’s Corner kendt som stedet, hvor folk stillede sig op på en kasse og sagde deres uforbeholdne mening. Nu har Internettet taget over og området er i dag en skygge af sig selv.

British Museum

British Museum British Museum har så mange kunstskatte, at det er umuligt at se dem alle på én dag. Så med mindre man vil bruge hele sit weekendophold i London ét sted, kan man med fordel udvælge det, som man finder mest interessant.

De færreste af udstillingsgenstandene er fundet i selve Storbritannien. I stedet kommer de fra de mange kolonier, som det britiske imperium har besiddet gennem tiderne. Det er derfor muligt at se alt fra mumier til mexicansk kunst.FDM Travel

Find de bedst pakkerejser til London

Skal det være nemt, så bestil dit weekendophold eller din miniferie i London som en skræddersyet pakkerejse.

FDM Travel

FDM Travel er en af Danmarks førende udbydere af skræddersyede pakkerejser til de europæiske storbyer. FDM Travel er en del af Danmarks største interesse- og forbrugerorganisation FDM med 240.000 medlemmer. Læs mere om FDM Travel.
Supersaver

Find de billigste flybilletter til London

Søg blandt en lang række flyselskaber og find de billigste flybilletter til London.

Supersaver
Supersaver er et af Skandinaviens største rejsebureauer. Supersaver kan derfor i samarbejde med de store flyselskaber tilbyde de bedste priser på flybilletter til de europæiske storbyer. Supersaver benytter de sikreste betalingsmåder og de har stillet statsrejsegaranti mod konkurs hos Kammerkollegiet. Læs mere om Supersaver.
Hotels.com

Find de billigste hoteller i London

Vælg imellem mere end 700 forskellige hoteller i London. Hotels.com garanterer altid den billigste pris - og der er intet afbestillingsgebyr.

Hotels.com

Hotels.com tilbyder med sine 80.000 hoteller verden over rejsende et af verdens største udbud af overnatningsmuligheder. Hotels.com samarbejder med de store hotelkæder, selvejede hoteller og ikke mindst hotellejlighedsudlejning. Hotels.com kan også hjælpe sine kunder i perioder, hvor mange hoteller melder udsolgt. Læs mere om Hotels.com.

Copyright © Loco Media